Wat? - Waarom?

Start
Terug

Wat is de Nederlandse Jazzkalender?

De Nederlandse Jazzkalender is een overzicht van (in principe) alle jazz-gerelateerde optredens in Nederland. Sinds januari 1998 biedt het jazz-artiesten, -bands en -locaties zeer veel gratis promotie, ongeëvenaard door andere media. Er zijn lezers in het hele land en ook daarbuiten in het Verenigd Koninkrijk en de VS. Bovendien gebruikt een groeiend aantal radiostations deze "Jazzkalender" in hun wekelijkse evenementenagenda.  

De Nederlandse Jazzkalender is het particuliere initiatief van een jazzliefhebber die van alle live-jazz-optredens in ons land een duidelijk overzicht wil bieden. De samensteller doet al het verzamel- en publiceerwerk zelf; dit is een aanzienlijke klus. Dit betekent ook dat het teveel tijd kost om naar allerlei informatie en concertdata te zoeken op het Internet (verreweg de meeste websites - zo'n 90-95% - worden niet of te laat geactualiseerd en zijn dus onbruikbaar voor de Jazzkalender).

Daarom vraag ik iedereen die ook maar iets met jazz, blues en aanverwante muziek te maken heeft om zijn / haar programmagegevens door te geven – bij voorkeur per e-mail – voor vermelding in de Nederlandse Jazzkalender. Zie de pagina "Gegevens Inzenden" voor meer informatie.

Aangezien de Nederlandse Jazzkalender niet wordt gesubsidieerd én niet gesponsord is elke vrijblijvende en vrijwillige bijdrage in de kosten van harte welkom. Mocht u nog vragen hebben, meer informatie willen of een suggestie hebben, neem dan contact op via jazzkalender@heemskerk-it.nl

 

Google
 
Web www.jazzkalender.nl

AndrOmEdIA Design